Osigurana budućnost - Blickle pozdravlja 16 novih učenika

1. septembra 2014. 16 mladih ljudi, napravilo je prvi korak u svojoj profesionalnoj karijeri, u firmi Blickle Räder+Rollen. Među njima je dvoje učenika ekonomske struke, sedam trgovačke i sedam učenika iz dvosmernih viših škola.

Kako bi imali priliku da se na početku upoznaju sa proizvodnim procesima u firmi Blickle, obučavanje počinje jednom sveobuhvatnom nedeljom uvodne obuke. Tu spada i obilazak proizvodnih pogona, kao i obuke o raznim proizvodima. Težnja je da se, pored sticanja uvida u proizvodni program koji obuhvata preko 30.000 točkova i točkića, razjasne pitanja u vezi mnoštva malih stvari koje zanimaju nove učenike: Gde se nalazi kantina ili kako funkcioniše raspored radnih sati.

U firmi Blickle u Rozenfeldu, trenutno je na stručnoj obuci 48 mladih učenika. Procenat učenika na stručnoj obuci od 10 procenata, znatno je veći od proseka. Firma obučava isključivo za svoje potrebe stručne radne snage i pridaje veliki značaj kvalitetu obuke. Kako je uz kontinuiran rast preduzeća i broj učenika na stručnoj obuci neprestano rastao, prošle godine su proširene i prostorije radionica za obuku.