Plastični dvostruki točkovi nagrađeni internacionalnom nagradom za dizajn

Firma Blickle iz Rozenfelda, oduševila je 40-člani stručni žiri za dodelu Red Dot Nagradu 2014. visokim kvalitetom dizajna plastičnih dvostrukih točkova MOVE.

U periodu takmičenja, 4.815 podnetih radova, analizirao je i ocenjivao skup stručnjaka iz 53 zemlje. MOVE serija je dobila prestižni Red Dot pečat kvaliteta, u kategoriji dizajna proizvoda.

Inženjeri preduzeća razvili su novi točak u saradnji sa dizajnerima lokalnog projektnog biroa. Dizajn i funkcionalnost, tako su optimalno sjedinjeni. Za maksimum udobnosti vožnje, zaduženo je gazište točka od termoplastičnog poliuretana, koje smanjuje nivo buke na minimum. Kako bi se ispunili higijenski zahtevi medicinskog sektora, točak se proizvodi u nerđajućoj varijanti, kao i u električno provodnoj varijanti.

Rastuća potražnja za Blickle plastičnim točkovima, bila je povod za firmu da investira u sopstvenu proizvodnju plastike. I ova strategija se isplatila. Prihodi beleže konstantan rast poslednjih godina. Između ostalog, pozitivnu reakciju tržišta na plastične dvostruke točkove na tržištu potvrđuje i dodela nagrade za dizajn. 7. jula 2014. u Esenu, slavi se završnica prestižnog međunarodnog takmičenja proizvoda: dodela Red Dot Award nagrade. U pobedničkoj izložbi Red Dot muzeja, biće izložen i plastični dvostruki točak, i predstavljen širokoj publici, tokom četiri nedelje. Zatim će točak biti preuzet u stalnu postavku muzeja.