Uspešno učešće na sajmu LogiMAT 2015

Između 10. i 12. februara 2015. godine, Blickle je ponovo učestvovao na jednom od svetski najznačajnijih sajmova interne logistike, na sajmu LogiMAT, u Štutgartu.

U središtu pažnje bilo je demonstrativno vozilo, dizajnirano specijalno za učešće na LogiMAT sajmu, sa pogonskim konceptom iz sopstvenog Blickle razvoja. Zahvaljujući električnom konceptu pogona točkova, drastično se smanjuje snaga potrebna za pokretanje kolica. Zahvaljujući velikoj nosivosti Blickle točkova, transportna kolica mogu se kontrolisati i pokretati i kada su pod velikim opterećenjem.

Veliko interesovanje posetilaca izazvali su i izloženi Blickle točkovi i točkići sa doboš-kočnicama i bezbednosnim kočnicama. Oni se ističu svojim izuzetno visokim dejstvom kočenja, uz istovremeno niskom stepenu korišćenja snage. Kočnice se mogu pokretati pomoću raznih mogućnosti kontrole, kao na primer polugom ili sajlom. Zbog zatvorenog kućišta paknovi kočnica su u velikoj meri zaštićeni od korozije i prljavštine. Zbog toga je delotvornost kočnice nezavisna od vlažnosti i zaprljanosti vozne podloge. Oba sistema kočnica, dostupna su u varijantama sa okretnim ili točkovima sa viljuškom, a namenjena su pre svega za primenu kod transportnih uređaja sa velikim opterećenjima, kao vozni ili zaustavni sistem kočenja.

Generalni direktor, Reinhold Blickle izvukao je pozitivan bilans učešće, poslednjeg dana sajma: "Imali smo zadovoljstvo da vodimo brojne razgovore sa posetiocima i klijentima i ostvarili smo mnogo interesantnih poznanstava u toku sajma."