MOVE dobija nagradu dizajn centra Baden-Virtenberg

Plastični dvostruki točkovi MOVE, firme Blickle, dobili su, 26. septembra 2014, u Ludvigsburgu, još jednu nagradu. Internacionalna nagrada dizajn centra Baden-Virtenberg, poznatu i kao Focus Open, pored već dodeljene Red Dot Award, je još jedno odlikovanje za dizajn, dodeljeno firmi Blickle.

MOVE je dobio "Focus Special Mention" nagradu za posebno isticanje, u kategoriji "Oprema, medicinski nameštaj". Među 230 podnetih radova, 31 proizvod je dobio odlikovanje „Focus Special Mention“. Osim toga, 13 proizvoda je dobilo nagradu "Focus Gold", a 35 proizvoda "Focus Silber". Posebnost manifestacije Focus Open je to da se radi o državnom odlikovanju, koje dodeljuje Ministarstvo finansije i privrede. Od sada se odlikovani proizvodi mogu videti u Muzeju informacija i umetnosti (MIK), u Ludvigsburgu. Postavka izložbe prikazuje pobednike ovogodišnjeg Focus Open-a još do 9. novembra 2014.

Plastični dvostruki točak je dizajniran kao plod saradnje sa dizajnerima renomiranog projektnog biroa iz Forchajma. Zahvaljujući glatkoj površini MOVE se vrlo lako čisti i ispunjava sve higijenske uslove medicinskog sektora. Točak se ističe i malim radijusom okretanja, kao i malom visinom ugradnje. MOVE točkovi su dostupni u dve veličine prečnika, od 125 mm i od 150 mm, u mnogo varijanti boja i načina pričvršćivanja.