Blickle među prvih 100

U Nemačkoj postoji niz preduzeća, sa rastom prihoda od prodaje daleko iznad proseka, u poslednjih nekoliko godina. Ove kompanije se uglavnom nalaze u sektoru srednjih preduzeća - koji predstavlja motor nemačke privrede, sa više od 15 miliona radnih mesta u Saveznoj Republici Nemačkoj. Oni pronalaze tržišne niše ili nove pravce i veoma su uspešne u tome. Jedno takvo preduzeće je i Blickle, koje je sada dospelo na listu od 100 najbrže rastućih preduzeća u rangu srednjih preduzeća.

Prošle nedelje, časopis "Wirtschaftswoche" objavio je članak o najbrže rastućim preduzećima među nemačkim liderima svetskog tržišta, u periodu od 2002. do 2012., sa obrtom između 50 miliona i jedne milijarde evra.

Partner i generalni direktor, Reinhold Blickle, ponosan je na učinak svog preduzeća: Preduzeće Blickle je u periodu između 2002. i 2012. godine, raslo u proseku za 7,1 procenat godišnje. Uprkos slomu berze i finansijskoj krizi. U međuvremenu, ovo preduzeće ima obrt od preko 158 miliona evra i rast od oko 14 procenata u 2014. godini.

Šta je to što čini porodični ovaj porodični biznis, koji u međuvremenu ima preko 750 zaposlenih, tako uspešnim? "Verni svom geslu "Mi izmišljamo kretanje", investiramo konstantno u inovacije, nove tehnologije i proizvodne pogone, ulažemo u širenje naše međunarodne prodajne mreže.", rekao je Reinhold Blickle. Primeri za to su najnovije podružnice u Kini i Turskoj. Radi se o rastućim tržištima na kojima mi prepoznajemo veliki potencijal, istovremeno je u stalnom porastu i potražnja za kvalitetnim točkovima i točkićima "Made in Germany".

Blickle danas održava ukupno 16 sopstvenih trgovinskih preduzeća i isporučuje svoje proizvode u 120 zemalja širom planete. "Želimo da budemo prisutni na licu mesta i ulažemo u kvalitet i kratke rokove isporuke." I u glavnom sedištu firme, u Rozenfeldu, planirane su dalje obimne investicije.