Kvalitet, ekologija i energija

Zadovoljstvo potrošača, i brižljivo upravljanje resursima, veoma su nam važni.

 • ISO-9001-Upravljanje kvalitetom-Blickle

  Upravljanje kvalitetom

  Poverenje naših kupaca je važna stavka na pozitivnoj strani našeg bilansa. To poverenje smo zaradili kvalitetom i pouzdanošću. Zahvaljujući sopstvenoj proizvodnji i odluci da ćemo raditi "Made in Germany", držimo potpunu kontrolu od početka u našim rukama. Pritom je naš cilj da svakodnevno postajemo sve bolji. Stoga gledamo na greške kao na šanse za poboljšanje. Nije bez značaja činjenica da je Blickle još 1994. godine sertifikovan za DIN EN ISO 9001 standard, kao prvi nemački proizvođač točkova i točkića. Naš sistem upravljanja kvalitetom ima za cilj da osigura ispunjenje naših visokih kriterijuma kvaliteta u svim oblastima i procesima, kako bi se na najbolji način podržali naši klijenti u svojim sopstvenim ciljevima kvaliteta. Ovde ključnu ulogu imaju sveobuhvatna testiranja materijala i proizvoda. U tu svrhu, naši inženjeri imaju na raspolaganju brojne moderne uređaje za testiranje, između ostalog i centrifugalne testere diskova, do 5,5 t opterećenja, mašine za testiranje materijala, kao i odeljke za testiranje klimatskih i toplotnih promena. Najmodernije kontrolne mašine sprovode testiranja na točkovima i točkićima po DIN EN 12527-12533 standardima, kao i ispitivanja do uništenja proizvoda. Provere kod prvog dela, poslednjeg dela i od strane samih radnika, su podrazumevane.

 • ISO-14001-Upravljanje životnom sredinom-Blickle

  Upravljanje zaštitom životne sredine

  Održivo poslovanje za firmu Blickle predstavlja fundamentalnu odgovornost. Iz tog razloga smo u aprilu 2012. integrisali sistem upravljanja životnom sredinom prema DIN EN ISO 14001:2009 standardu, u naš sistem upravljanja kvalitetom. Time smo se obavezali da neprestano poboljšavamo naše procese i proizvode, po pitanju njihovih karakteristika očuvanja životne sredine. Razvoj ekoloških proizvoda, očuvanje resursa u procesu proizvodnje, upotreba obnovljivih energija i povećanja nivoa svesti svih zaposlenih u vezi sa ekološkim ponašanjem, ključni su ciljevi našeg sistema upravljanja životnom sredinom.

 • ISO-5001-Upravljanje energijom-Blickle

  Sistem upravljanja energijom

  Blickle je 2014. godine uveo sistem upravljanja energijom po DIN EN ISO 50001 standardu. Cilj nam je da svedemo na minimum potrošnju energije u svim sektorima preduzeća. Sistem upravljanja energijom pomaže nam u naporima da još manje opterećujemo životnu sredinu, na primer smanjenjem emisije CO2. Istovremeno, podstičemo podizanje nivoa svesti kod svih zaposlenih, o potrebi brižljivog ophođenja sa energijom i resursima.